Bu Sezonda Zirve Yakın Doğu’nun…Hatay BŞB: 65 – Yakın Doğu Üniversitesi: 68

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde normal sezonun son maçı olan 26. haftada deplasmanda Hatay BŞB ile karşılaşan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı 65-68’lik skorla maçı kazandı. Yakın Doğu Üniversitesi bu maçla 22 galibiyetle ligi  lider tamamladı. Normal sezonda evindeki maçlarda ilk yenilgisini Yakın Doğu Üniversitesi karşısında alan Hatay BŞB de ligi ikinci sırada bitirdi. Yakın Doğu Üniversitesi play-off ilk turda  Galatasaray ile eşleşti.

Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulübü’nden verilen bilgiye göre, Antakya Spor Salonu’nda oynanan maça, Yakın Doğu Üniversitesi Bahar Çağlar, Olcay Çakır Turgut, Sandrine Gruda, Courtney Vandersloot, Kayla McBdride beşiyle çıktı. Yakın Doğu Üniversitesinde Courtney Vandersloot 18 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Hatay BŞB’de de Courtney Paris 16 ribaunt kaydetti.

Maça Yakın Doğu Üniversitesinde Bahar Çağlar’ın basketiyle ile açılış yapıldı. Hatay BŞB’de, Courtney Paris ile maçtaki ilk sayısını buldu. Maçın ilk dakikasında basketfaulden gelen serbest atışla ev sahibi Hatay BŞB 3-2 önde geçen taraf oldu. Periyotta Courtney Paris ile etkili olan Hatay ekibi ilk dört dakikada maçta 11-6 üstünlük sağladı. Yakın Doğu Üniversiteinde de ilk dört dakikada 6 sayıyı Bahar Çağlar kaydetti. Ilk periyodu Hatay BŞB 18-17 önde bitirdi.

İkinci periyoda  Hatay BŞB etkili başlayarak skoru 20-17 yaptı. Maçta üstünlüğünü kuran ve etkili hücümlarla sayı üreten ev sahibi ekip periyotta 6.22 geçilirken skoru 31-24’e taşdı. Courtney Vandersloot ve Olcay Çakır Turgut’la bu periyotta sayı üreten Yakın Doğu Üniversitesi faul problemine takıldı.  Periyotta son üç dakikaya 35-27 Hatay BŞB üstnülüğü ile girildi. Rakibi ile farkı 9 sayıya kadar çıkaran Hatay BŞB ilk devreyi 38-33 önde kapattı.

Üçüncü periyotta da temposunu yüksek tutan Hatay BŞB maçta üstünlüğünü sürdürerek farkı 10 sayıya kadar çıkardı ve periyotta dört dakika sonunda skoru 47-37’ye taşıdı. Periyotta 2.51 geçilirken Yakın Doğu Üniversitesinde Courtney Vandersloot ile 47-47 skor eşitliği sağlandı.  Bu dakikadan sonra maçta üstünlüğü ele geçiren Yakın Doğu üniversitesi final periyoduna 51-56 önde girdi.

Final periyodunda da etkili olan Yakın Doğu Üniversitesi oyuna ağırlığı koyarak rakibi karşısında üstünlük sağladı. Periyotta son 3:43’e girilirken bu kez Hatay BŞB skora 62-62 ikinci kez denge getirince molaya gidildi. Mola dönüşü karşılıklı basketlerin yaşandığı maçın son dakikasında etkili savunma yapan Yakın Doğu Üniversitesi 65-68’lik skorla maçı kazandı.

Hatay BŞB’de: Katsiaryna Snytsına 14 sayı, 6 ribaunt, Courtney Paris 13 sayı, 16 ribaunt,  Bahar Öztürk 13 sayı, 6 ribaunt, 4 asist, Hınd Ben Abdelkader 11 sayı, Özge Yavaş 12 sayı, 5 ribaunt ile oynadı.

Yakın Doğu Üniversitesi’nde: Courtney Vandersloot 18 sayı, 5 ribaunt, 6 asist, Sandrine Gruda 14 sayı, 9 ribaunt, Bahar Çağlar 8 sayı, Jantel Lavender 8 sayı, 10 ribaunt, 3 asist, Cansu Köksal 7 sayı, Kayla McBride 7 sayı, 3 ribaunt, Olcay Çakır Turgut 6 sayı, 4 ribaunt, 6 asist kaydetti.

Zafer Kalaycıoğlu: “Türkiye Ligindeki Hedefimize Ulaştık”
Maç sonrası değerlendirmelerde bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu, ligi lider bitirme hedeflerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kalaycıoğlu,Lig için hedefimiz lider bitirmekti. Ligi lider bitirerek play-oflar’da ev sahibi avantajını elde ettik. Geçen yıl da lider bitirmiştik. İnşallah bu sene de bu ev sahibi avantıjını kullanırız. Hiçbir maç olay değil.  Çarşamba günü final four’a gidiyoruz. Kıbrıs’lı Türk taraftarlarımız maçlarımıza gelemiyorlar, onlara da desteklerinden ötürü teşekkür ederiz. İnşallah Kıbrıs halkı önünde maçlarımızı oynayacağımız günleri görürüz” şeklinde konuştu.

Bahar Çağlar: “ Zevkli Bir Maç Oldu”
Maç sonrası ligi lider olarak bitirmelerini değerlendiren Takım Kaptanı Bahar Çağlar da,  “Zevkli bir maç oldu. Hedeflerimize adım adım ilerliyoruz. Play-off’lar da lig şampiyonluğuna ulaşmayı istiyoruz. Tüm takımlara başarılar dilerim” dedi.