Son Saniyede Gelen Mağlubiyet….Yakın Doğu Üniversitesi: 68 – Galatasaray: 69
Son Saniyede Gelen Mağlubiyet....Yakın Doğu Üniversitesi: 68 - Galatasaray: 69

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, lig öncesi kendi sahasında Galatasaray ile çıktığı özel maçta iyi bir oyun sergilemesine rağmen sahadan 69-68 mağlup ayrıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Caferağa Spor Salonu’nda oynanan maçta, başabaş geçen ilk periyodu Yakın Doğu Üniversitesi 20-16 önde kapattı. Çekişmenin yaşandığı ikinci periyot ise 36-36 eşitlikle tamamlandı. Galatasaray’ın üstünlüğü ile başlayan üçüncü periyotta sekiz sayılık farkı kapatan Yakın Doğu Üniversitesi periyodu 50-49 önde bitirdi. Büyük bir çekişmenin yaşandığı son periyotta, son 6 dakikaya 60-60 beraberlikle girildi, Yakın Doğu Üniversitesi 46 saniye kala skoru 68-65’e getirdi. Galatasaray, Kristine VITOLA’nın bitime 3 saniye kala attığı basketlerle 69-68 öne geçerek karşılaşmayı kazanan taraf oldu.

Angelica Danielle ROBINSON “Double Double” yaptı

Yakın Doğu Üniversitesi’nin, blok özelliği ve güçlü ribaunt hassasiyetiyle basketbolun başarılı isimlerinden olan Amerikalı oyuncusu Angelica Danielle ROBINSON 22 sayı, 11 ribaunt, 3 asist ortalama ile double double yaptı.

Yakın Doğu Üniversitesi’nde Agenlica Danielle ROBINSON 22 sayı, 11 ribaunt, 3 asist, Bahar ÇAĞLAR 12 sayı, 8 ribaunt, 2 asist, Duygu FIRAT 12 sayı, 2 ribaunt 1 asist, Gizem BAŞARAN 7 sayı, 4 ribaunt, 2 asist, Nevena JOVANOVIC 5 sayı, 3 ribaunt, 1 asist, Elin ELDEBRINK 5 sayı, 4 ribaunt, 5 sayı ile oynadı.

Galatasaray’da Morriah JEFFERSON 19 sayı, 1 ribaunt, 1 asist, Kristine VITOLA 18 sayı, 7 ribaunt, 1 asist, Maryia PAPOVA 15 sayı, 4 ribaunt, Pınar DEMİROK, 6 sayı, 3 ribaunt, 2 asist, İrem Naz TOPUZ 4 sayı, 2 ribaunt, 1 asist ile takımlarının öne çıkan isimleri oldular.