Yakın Doğu Üniversitesi Yarı Final Biletini Aldı… Yakın Doğu Üniversitesi: 88 – Abdullah Gül Üniversitesi: 53

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, PTT Kadınlar Türkiye Kupası açılış maçında karşılaştığı Abdullah Gül Üniversitesini 88-53’lük skorla mağlup ederek yarı finale yükseldi. Yakın Doğu Üniversitesi, 23 Şubat 2018 Cuma günü BOTAŞ-Çukurova Basketbol maçının galibi ile yarı finalde mücadele edecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulübü’nden verilen bilgiye göre, Mardin Artuklu Yeni Spor Salonu’nda oynanan maça, Kayla McBride, Courtney Vandersloot, Kuanitra Hollingsvorth, Bahar Çağlar ve Elin Eldebrink beşiyle çıktı. Maçta periyotlar 21-6, 39-25, 58-43 ve 88-53 tamamlandı. Mücadelenin en değerli oyuncusu Yakın Doğu Üniversitesi’nden 18 sayı kaydeden Cansu Köksal seçildi. Ribaunt ve asistlerde rakibine üstünlük sağlayan Yakın Doğu Üniversitesi’nde süre alan bütün oyuncular skor kaydetti. Bahar Çağlar 12 sayı 10 ribauntla double dobule yaparken, Quanitra Hollignsvorth da 9 ribaunt elde etti.

Quanitra Hollignsvorth ve Gizem Sezer’in hava atışıyla başlayan mücadeleye Yakın Doğu Üniversitesi Elin Eldebrink’in üç sayılık basketi ile 3-0 önde başladı.  Pota altında Quanitra Hollignsvorth ve Bahar Çağlar’la sayı bulan Yakın Doğu Üniversitesi ilk iki dakikada 7-0’lık seri yakaladı. Abdullah Gül Üniversitesi ise periyotta iki dakika geride gelirken sayı kaydedemedi. Savunmasıyla rakibini pota altına yaklaştırmayan Yakın Doğu Üniversitesi Kayla McBride ile 5.50 geçilirken skoru 11-0’a çekince molaya gidildi. Mola dönüşü Elin Eldebrink’le alan savunmasından üç sayılık isabetli basketi bulan Yakın Doğu Üniversitesi 14-0’lık skorla maçta üstünlüğü sağladı(4.30) Abdullah Gül Üniversitesi maçtaki ilk sayılarını 4.14 geçilirken serbest ayışlardan buldu(14-2). Bahar Çağlar, Olcay Çakır Turgut, Elin Eldebrink ile sayı bulmaya devam eden Yakın Doğu Üniversitesi son bir buçuk dakikaya girilirken rakibi ile farkı 17 sayıya skoru da 21-4’e çıkardı. Yakın Doğu Üniversitesi maçın ilk çeyreğini 21-6 önde bitirdi.

İkinci periyodun ilk hücumunu alan Abdullah Gül Üniversitesi ilk basketi buldu (21-8). Alan savunmasını iyi kullanan AGÜ karşısında etkili hücum yapamayan Yakın Doğu Üniversitesi periyotta iki dakika sonunda Kayla McBride’ın turnikeyi tamamlamasıyla ilk sayısını buldu. (23-9). Periyoda etkili başlayan ve ilk 3 dakikada rakibine sadece 2 sayı izni veren Abdullah Gül Üniversitesi skoru 23-12’ye çekti(6.50). Periyodun ilk beş dakikası 31-15’lik skorla Yakın Doğu Üniversitesinin üstünlüğü ile geçildi. Yakın Doğu Üniversitesinin faul hakkını erken doldurmasıyla serbest atışlarla farkı eritmeye çalışan Abdullah Gül Üniversitesi son üç dakikaya girilirken farkı 13 sayıya indirerek skoru 33-20 yaptı. Maçın ilk devresi 39-25’lik skorla Yakın Doğu Üniversitesinin üstünlüğü ile tamamlandı.

Kayla McBride’ın topu oyuna sokmasıyla başlayan üçüncü periyoda Abdullah Gül Üniversitesi’nin basketiyle başlandı (39-27). Periyotta ilk iki dakikada skor Yakın Doğu Üniversitesi ile 43-29’a skorla çekildi. Taktik mücadelesinin yaşandığı periyodun ilk dört dakikasında Kayla McBride’ın arka arkaya isabetli üç sayılık basketleriyle farkı 20 sayıya çıkaran Yakın Doğu Üniversitesi skoru 49-29’a çekti. Periyotta ilk beş dakika 52-33 savunma ritmini yüksek tutan Yakın Doğu Üniversitesinin üstünlüğü ile geçildi. Periyodun ikinci çeyreğinde etkili olmaya başlayan Abdullah Gül Üniversitesi son dakikaya girilirken skoru 56-42 yaptı. Periyodu Yakın Doğu Üniversitesi 58- 43’lük skorla üstün noktaladı.

Final periyodunun ilk dakikasında iki takımda skor kaydedemedi. Periyodun ilk basketi 8.25’de Abdullah Gül Üniversitesinden Milkovic’den geldi(58-46). Hızlı hücumlar yapan ve oyunda kontrolü elinden bırakmayan Yakın Doğu Üniversitesi rakibi ile sayı farkını koruyarak skoru 63-46’ya çekti(7.44). Courtney Vandersloot, Jantel Lavender ve Bahar Çağlar’la sayı üretmeye devam eden Yakın Doğu Üniversitesi son beş dakikaya girilirken rakibinin potasına 70 sayı bıraktı(70-50). Cansu Köksal’ın arka arkaya gelen isabetli üç sayılık basketleriyle bir buçuk dakika içinde 9-0’lık seri bulan Yakın Doğu Üniversitesi skoru 79-50’ye çekti (03.02). Yakın Doğu Üniversitesi son 1.46’ya girilirken farkı 30 sayıya kadar çıkardığı (83-53) maçtan 88-53 galip ayrıldı.

Öne Çıkanlar…

Yakın Doğu Üniversitesi’nde; Cansu Köksal 18 sayı, 2 ribaunt, 3 asist, Kayla McBride 17 sayı, 3 ribaunt, 5 asist, Jantel Lavender 13 sayı, 8 ribaunt, Bahar Çağlar 12 sayı, 10 ribaunt, 5 asist, Elin Eldebrink 11 sayı, 4 asist, Courtney Vandersloot 8 sayı, 4 ribaunt, 7 asist, Quanitra Hollingsvorth 4 sayı, 9 ribaunt, Olcay Çakır Turgut 3 sayı, Gökçe Doğan 2 sayı, kaydetti

Abdullah Gül Üniversitesi’nde: Maja Milkovic 17 sayı, 3 ribaunt, Gabriela Marginean 13 sayı, 4 ribaunt, Melis Gülcan 9 sayı, 3 ribaunt, Cansu Aslan 6 sayı, Ezgi Manlacı 5 sayı ile oynadı.

Zafer Kalaycıoğlu: “Finale Gidecek Şekilde Mücadele Edeceğiz…”
Maç sonrası kısa bir değerlendirmede bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu, yarı finale yükseldikleri için mutlu olduklarını ve finale kalmak için en iyi şekilde mücadele edeceklerini söyledi.

Başantrenör Kalaycıoğlu, “Rakibimiz eksik kadrosuna rağmen iyi mücadele etti. Yarı finale yükseldik. Bizim için daha zorlu bir müsabaka olacak. Rakibimizin belli olmasını bekleyeceğiz. Türkiye ligi gerçekten sürprize müsait bir lig ve finale gidecek şekilde oynamaya çalışacağız. Türkiye Kupası kazanılması en zor üç maçlık konsantrasyon gerektiren bir kupa. Biz de kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Bizleri merakla takip eden Kıbrıs Türk halkının desteklerini de teşekkür ediyoruz” dedi.