Çekişmeli Maçı Yakın Doğu Üniversitesi Kazandı…Mersin BŞB: 56- Yakın Doğu Üniversitesi: 58

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 21. haftasında deplasmanda Mersin BŞB ile karşılaşan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı maçı 56-58’lik skorla kazandı. Yakın Doğu Üniversitesi bu maçla ligde 19. mağlubiyetini alarak liderliğini sürdürdü. Mersin BŞB’de ligde 8’inci mağlubiyetini aldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulübü’nden verilen bilgiye göre, Mersin Edip Buran Spor Salonu’nda oynanan maça, Yakın Doğu Üniversitesi; Courtney Vandersloot, Olcay Çakır, Cansu Köksal, Jantel Lavender ve Sandrine Gruda beşiyle başladı. Maçta periyotlar 19-12, 35-24, 44-44 ve 56-58 tamamlandı.

Maç Mersin BŞB’den Asena Yalçın’ın üç sayılık basketiyle başladı. Yakın Doğu Üniversitesi ilk basketini Jantel Lavender ile buldu. Cansu Köksal’ın üç sayılık basketiyle periyotta iki dakika geride kalırken 5-3’lük skorla Yakın Doğu Üniversitesi üstünlük sağladı. Periyotta 7.10 geçilirken skora 5-5 eşitlik gelen maçta ilk beş dakika 7-6 Mersin ekibinin üstünlüğü ile geçildi. Mersin BŞB’nin 6-10 öne geçtiği maçta 3.12 geçilirken Yakın Doğu Üniversitesinde Sandrine Gruda skoru 10-10 dengeledi. İlk periyodu 19-12 Mersin BŞB üstün tamamladı.

İkinci periyoda 7 sayı fark üstünlüğü ile başlayan ancak üç buçuk dakika boyunca sayı bulamayan Mersin BŞB karşısında Yakın Doğu Üniversitesi skoru 19-16’ya taşıdı. Periyodun ilk beş dakikası 25-17 Mersin ekibi üstünlüğü ile geçilen periyotta 4.17 geçilirken molaya gidildi. Bria Hartley ile etkili olan ev sahibi Mersin rakibi ile farkı 11 sayıya çıkararak skoru 28-17 yaptı(3.17). Yakın Doğu Üniversitesi Sandrine Gruda ve Jantel Lavender ile farkı eritmeye çalışarak skoru 31-24 yaptı. İlk yarıyı 34-25 Mersin BŞB öne tamamladı.

Üçüncü periyoda etkili başlayan Yakın Doğu Üniversitesi hücumda topu etkili kullanarak 5-0’lık başlangıç yaptı ve rakibi ile farkı 4 ‘e indirerek skoru 34-30’a çekti(7.28). Mersin BŞB bu periyottaki ilk sayısını dört dakika sonra serbest atış çizgisinden bulabildi(35.30). Periyodun bitimine 3 dakika 53 saniye kala Quanitra Hollingsvorth ile 37-37 skora denge gelen maçta, Yakın Doğu Üniversitesi basket faulden gelen serbest atışla 37-38 öne geçti. Skorun 40-40 ve 44-44 eşitlendiği maçta final periyoduna bu skorla gidildi.

Son periyotta perde Bahar Çağlar’ın basketiyle açıldı(44-46). Bu periyotta 5 faule ulaşan Yakın Doğu Üniversitesinde Quanitra Hopllingsvorth maçta oyun dışı kaldı. Periyotta altı dakika 48-51’lik skorla Yakın Doğu Üniversitesinin üstünlüğü ile geçildi. Maçın bitimine 25 saniye kala molaya gidilen maçı 56-58 Yakın Doğu Üniversitesi kazandı.

Mersin BŞB’de; Bria Hartley 23 sayı, 6 asist, Asena Yalçın 10 sayı, 5 asist, Krystal Thomas 8 sayı, 13 ribaunt, Aija Puttina 9 sayı kaydetti.

Yakın Doğu Üniversitesi’nde; Courtney Vandersloot 17 sayı, 5ribaunt, 14 asist, Jantel Lavender 13 sayı, 8 ribaunt, 3 asist, Sandrine Gruda 12 sayı, 7 ribaunt, Bahar Çağlar 3 sayı, 8 ribaunt, Cansu Köksal 6 sayı, Elin Eldebrink 3 sayı, Quanitra Hollingsvorth 3 sayı, 7 ribaunt ile oynadı.

Zafer Kalaycıoğlu; “Güzel Bir Mücadele İzlettirdik”
Maç sonrası kısa bir değerlendirmede bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu, güzel bir mücadele olduğunu söyledi.

Amerika’da olan Kayla McBride’ın eksikliğini hissettiklerini dile getiren Kalaycıoğlu şu şekilde konuştu; “Öncelikle Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde buraya maçı oynamaktan büyük gurur ve mutluluk duyduk. Güzel bir mücadele izlettik. Euroleaguede final four’a kalan tek Türk temsilcisi olarak yükümüz arttı. Bütün çalışmalarımızı final four’a hazırlık olarak artırdık, takıma yükleme yapıyoruz. Hücumda eski gücümüze taşımak için çalışacağız. İnşallah Türk halkına bir gurur yaşatırız. Mersin ekibini de verdiği mücadeleden dolayı kutluyorum.”