Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımının Gururları

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nın dört oyuncusu ile yardımcı antrenör görevinde bulunan Emre Vatansever, 2019 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçları oynayacak olan Türkiye A Kadın Milli Takımı kadrosunda yer aldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulübü’nden verilen bilgiye göre, Kuanitra Hollingsvorth, Bahar Çağlar, Olcay Çakır Turgut ve Cansu Köksal A Milli Kadın Takımı 2019 Avrupa Şampiyonası eleme grubu kadrosunda yer alacak. Emre Vatansever ise A Kadın Milli Takım Yrd. Antrenörü görevinde bulunacak.

2019 yılında düzenlenecek Kadınlar Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkını elde etmek için mücadele edecek olan A Kadın Milli Takımı, 6 Kasım 2017 tarihinde İstanbul’da kampa girerek çalışmalarına başlayacak.

Milli Takım, ilk maçını 11 Kasım’da Estonya’nın Talin kentinde Estonya ile oynayacak. İkinci maçta ise 15 Kasım’da Ankara’da Polonya ile karşı karşıya gelecek.
Çekya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nda da forma giyen dört oyuncu, A Kadın Milli Basketbol Takımı’nın 2017 FIBA Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nı 5. sırada tamamlamasında ve Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazanmasında da önemli pay sahibi oldular.