Olcay ÇAKIR’la Bir Yıl Daha

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Olcay ÇAKIR ile sözleşmesini yeniledi.

Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulübü’nden verilen bilgide, “Geçtiğimiz sezon kulübümüzde forma giyen oyun kuruculardan Olcay ÇAKIR ile sözleşmemizi yeniledik” denildi.

Kadın basketbolunun yükselen yıldızlarından biri olan Olcay ÇAKIR, 2016-2017 sezonunda Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ni, 5.9 sayı, 2.6 ribaunt ve 3,9 asist ortalamaları ile kapattı. Yakın Doğu Üniversitesi’nin şampiyonluğa ulaştığı Eurocup’ta da 5.9 sayı, 2.8 ribaunt,4.4 asist ortalamaları kaydetti.

WNBA takımları tarafından draft edilen “İlk Türk Kadın Basketbolcu” unvanını kazanma başarısını gösteren sporcu, gösterdiği performansı, her oyuncuyu zorlayan savunması ve attığı sayılarla Yakın Doğu Üniversitesi’nin bir sezonda üç kupa kazanmasına büyük katkı sağladı.

Olcay ÇAKIR: “Yeni hedefler doğrultusunda inançla mücadele edeceğim…”
Sözleşme yenilenmesini hiç düşünmeden kabul ettiğini dile getiren Olcay ÇAKIR, “Güzel maçlar oynayarak bir sezonda üç kupa kazandık. Bu takımın bir parçası olmaktan son derece mutluyum” dedi.

Yeni sezonda da takım arkadaşları ile birlikte başarıya koşacaklarını belirten Olcay ÇAKIR, “Yakın Doğu Üniversitesi olarak geçtiğimiz sezon boyunca çok başarılı bir dönem geçirdik. Şimdi önümüzde yeni bir sezon var. Sabit kadromuzu korumaya çalıştık. Onun üzerine yeni oyuncular gelmesi ile daha güçlü bir kadro olduğumuzu düşünüyorum. Euroleague oynayacak olmamız nedeni ile önümüzdeki sezon çok daha zor olacak. Bu sezonu da takım olarak en iyi şekilde geçireceğimizi düşünüyorum. Çalışmalarımız zaten başladı. İnşallah bu sezonun sonunu da geçtiğimiz sezon olduğu gibi en iyi şekilde getiririz” ifadelerini kullandı.

Osman BAYDAR: “Türk Basketbolu İçin Önemli Bir Oyuncu…”
Olcay ÇAKIR’ın sözleşmesinin yenilenmesi ile ilgili olarak konuşanYakın Doğu Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi Osman BAYDAR da, son derece yetenekli ve basketbolu iyi bilen bir oyuncu ile yola devam edecek olmalarından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Olcay ÇAKIR’ın takımın hedeflerine ulaştırabilecek oyunculardan bir tanesi olduğunu belirten Osman BAYDAR, “Genç olmasına rağmen tecrübesi ve dinamizmi ile takımımıza güç katan oyuncumuz ile yeni sezonda da birlikte olacağız. Türk basketbolunun en önemli oyuncularından biri olma yolunda ilerleyen, oyunun her alanında kendisine yer bulan ve yeteneklerini ortaya koyan milli oyuncumuzun uzun yıllar kulübümüze katkı sağlayacağından eminiz. Maçlarda ortaya koyduğu performans ile göz dolduran Olcay ÇAKIR’ın yeni sezonda da kulübümüze maksimum katkıyı sağlayacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.