Yakın Doğu’nun WNBA Yıldızı Kayla McBRIDE Kariyer Rekorunu Kırdı

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nın ABD’li oyuncusu Kayla McBRIDE, WNBA’de giydiği San Antonio Silverstars forması ile çıktığı son maçta kariyer rekorunu kırdı.

Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulübünden yapılan açıklamaya göre yıldız oyuncu, San Antonio Stars’ın New York Knicks ile oynadığı maçta 31 sayıyla (8/8 serbest atış, 5/11 üçlük, 4/11 ikilik) kariyer rekorunu kırdı. Kayla McBRIDE, müsabakada 4 ribaunt, 3 de asist üretti.

Yakın Doğu Üniversitesi’nin üç kupalı sezonunda önemli rol alan McBRIDE, 2016-2017 Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ni 19.5 sayı, 5.9 ribaunt, 3.3 asist ortalamalarıyla geçmişti. FIBA Avrupa Kupası EuroCup mücadelesinde ise 17.1 sayı, 5.4 ribaunt, 2.4 asist üreten başarılı oyuncu, Kadınlar Türkiye Kupasında da 23.0 sayı, 4.7 ribaunt, 2.7 asist ortalamaları elde etti.

2016-2017 sezonunda Yakın Doğu Üniversitesi’nde başarılı bir sezon geçiren Kayla McBRIDE, sezon biter bitmez soluğu WNBA’ de aldı. McBRIDE, sezonun ardından yeni sezonda Yakın Doğu Üniversitesi’nin formasını taşımaya devam edecek.