Başbakan Özgürgün, EuroCup Şampiyonu Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nı Kabul Etti

Başbakan Hüseyin ÖZGÜRGÜN, FİBA  Kadınlar Eurocup şampiyonu olan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol  Takımı’nı kabul etti.

Başbakan ÖZGÜRGÜN kabulde, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı İrfan GÜNSEL’e içerisinde nazar boncukları olan plaket takdim ederken; Takım  Kaptanı Bahar ÇAĞLAR da Başbakan ÖZGÜRGÜN’e basketbolcuların imzaladığı “Hüseyin ÖZGÜRGÜN” yazan forma ile imzalı basketbol topunu takdim etti.

Şampiyon basketbolcular ve Başbakan ÖZGÜRGÜN Başbakanlık bahçesinde  Eurocup Kupası ve Türkiye Kupası ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Başbakan Hüseyin ÖZGÜRGÜN; “Yakın Doğu Üniversitesi’nin Avrupa Şampiyonluğu Bizleri Gururlandırdı”

Başbakan  Hüseyin ÖZGÜRGÜN, kabulde yaptığı konuşmada,  ülke adına büyük bir gurur yaratarak Eurocup şampiyonluğu kazanan Yakın Doğu ailesini kutladı.

ÖZGÜRGÜN,  KKTC’nin bağrından çıkan bir üniversitenin kadın basketbol takımının   Avrupa şampiyonluğu kazanmasının  kendilerini gururlandırdığını ifade etti.

ÖZGÜRGÜN,  takımın ambargo nedeniyle maçlarını Türkiye’de oynamak zorunda kaldığını belirterek,  takımın maçlarının tümünü izlediğini ve bundan sonrada izlemeye devam edeceğini kaydetti ve  YDÜ’nün başarılarının artarak devam etmesini diledi.

“Bir ilke imza attınız, aslında devrim yaptınız” diyen ÖZGÜRGÜN, “KKTC’nin  bir üniversitesinin basketbol takımı Avrupa şampiyonu çıkardı derken bile heyecan duyuyorum” dedi.

Doç. Dr. İrfan S. GÜNSEL; Önümüzde 3 Kupa Daha Var,  Onları da Kazanmak İçin Çalışacağız”

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı İrfan GÜNSEL de,  yoğun temposu olan bir takım olduklarını vurgulayarak,  takımdaki oyuncuların yürekleri güzel insanlar olduklarını ve KKTC bayrağını taşıdıklarının farkında olduklarını söyledi.

GÜNSEL, YDÜ Kadın Basketbol Takımı’nın 15’inci Eurocup şampiyonu olarak KKTC bayrağı ile birlikte Wikipedia’ya girdiğini  söyledi.

Maçlarını KKTC’de oynamanın takıma  daha çok haz vereceğini belirten GÜNSEL, “Açık kapı bulduk ve içeriye girdik, içeriden çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yeni kurulmalarına rağmen Türkiye ve KKTC’ye kupa getirmiş  bir takım olduklarını kaydeden GÜNSEL, önlerinde 3 kupa daha bulunduğunu bunlardan da kazanmak için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Zafer KALAYCIOĞLU; “EuroCup Şampiyonluğu Spor Ambargosunu Kırmak Adına Önemli Bir Adım”

YDÜ Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Zafer KALAYCIOĞLU da  EuroCup şampiyonluğunun spor ambargosunu kırmak adına önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, KKTC’yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini söyledi.

Başbakan Hüseyin ÖZGÜRGÜN’e İmzalı Forma Ve Basketbol Topu Hediye Edildi

Ziyarette Takımın forması ve oyunda oynanan Basketbol topu imzalı olarak takım kaptanı Bahar Çağlar tarafından takdim edildi.

Başbakan Hüseyin ÖZGÜRGÜN ise Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol takımının Avrupa’nın büyük kupasını almalarından ötürü YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. GÜNSEL’e el işi hediye takdim etti,ardından toplu anı fotoğrafı çektirdiler.

Haberin Videosu

[youtube id=”8Th1YGx0Z_c”]